Live The Connection

Live The Connection


Live the Connection is een krachtige methode om klachten aan te pakken, door het herprogrammeren van jouw brein. Je bewuste brein heeft een beperkte capaciteit, is traag en kan maar 1 à 3 taken tegelijkertijd uitvoeren. Slechts 5% van alles wat je doet, denkt en voelt gebeurt bewust.

95% van alles wat je doet, denkt en voelt gaat automatisch en onbewust. Het onbewuste brein is als een computer, heeft een enorme capaciteit, is razend snel en regelt duizenden mechanismen tegelijkertijd:

-Alle lichaamsprocessen: ademhaling, hartslag, spijsvertering, bloedsomloop…;
-Het immuunsysteem: genezen van wonden, infecties, breuken…;
-Bewegingen: hoe je je ene voet voor je andere zet, je hand terugtrekt als je een warme kachel nadert…;
-Het geheugen: je brein (en je lichaam) onthoudt alles;
-Overtuigingen: alles wat je gelooft jezelf en de wereld om je heen;
-Alle gewoontes: hoe je reageert, autorijden, fietsen…;
-Emoties en gevoelens: liefde, blijheid, boosheid, angst…;
-De stressrespons: hoe jij reageert op stress.

Het onderbewuste baseert zich bij alles wat je doet, zegt, denkt en voelt op ervaringen uit het verleden, dit gebeurt volledig automatisch. Al jouw hele leven heeft jouw onderbewuste alle informatie opgeslagen die jij hebt gezien, gehoord en ervaren. Van veel dingen ben je je niet (meer) bewust, maar je lichaam en je brein onthouden alles, vanaf jouw conceptie tot nu. Je kunt je dus voorstellen dat er ook behoorlijk wat negatieve ervaringen opgeslagen kunnen zijn. En hier kan je last van krijgen, op emotioneel, psychisch of fysiek vlak.

Op het moment dat jouw lichaam stress ervaart, neemt jouw onderbewuste (automatische) brein het over. Dit is goed wanneer er echt gevaar dreigt, dan heb je immers niet de tijd om uitgebreid na te denken wat je gaat doen, maar het kan er ook voor zorgen dat je chronische klachten ontwikkelt, veel stress ervaart of dat jouw leven niet loopt zoals je het liefst zou willen.

Door middel van spiertesten kunnen we onderzoeken wat er in jouw onderbewuste is opgeslagen wat jouw klachten veroorzaakt en kunnen we deze blokkades oplossen, waardoor jij kunt herstellen en kunt worden wie je echt wilt zijn. Ik begeleid je door de processen heen om snel en diepgaand te ontstressen en jouw brein te herprogrammeren. Het is niet nodig om urenlang over ervaringen te praten of ze opnieuw te beleven.

Live The Connection werd ontwikkeld door Marina Riemslagh (PhD). Marina heeft de voorbije vijfentwintig jaar besteed aan begeleiding, onderzoek, onderricht en praktijkervaring rond stress en stressgedrag. Ze onderzocht de invloed ervan op ons gedrag, ons welbevinden, onze relaties en onze gezondheid. Vanuit haar vele opleidingen en haar privépraktijk ontwikkelde ze ‘Live The Connection’ en ‘Het ABC van ontstressen’.

Naast het volgen van individuele coachsessies waarin ik je het ABC van ontstressen aanleer en jou begeleid in de andere processen van Live the Connection, is het ook mogelijk om diverse themaworkshops te volgen om zelf alle processen aan te leren.

Kijk voor meer informatie op www.livetheconnection.com

Wil jij je weer helemaal vrij voelen?

Wil jij je weer helemaal vrij voelen?