Leefstijlcoaching

Leefstijlcoaching

Een gezonde leefstijl is een manier van leven waarbij je je bewust bent van hoe je je voedt, beweegt en ontspant, en dat doet op een manier die bijdraagt aan je fysieke en mentale welzijn. Een gezonde leefstijl vermindert je risico op bepaalde gezondheidsproblemen en aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas. Het kan ook bijdragen aan een betere mentale gezondheid en algeheel welzijn.

Onze levensverwachting is de afgelopen veertig jaar flink gestegen. Zo hadden de mannen in 1982 een gemiddelde levensverwachting van 73 jaar en de vrouwen van 79 jaar. Op dit moment wordt de gemiddelde man 80 en de gemiddelde vrouw 83. Dit komt vooral door de toenemende mogelijkheden binnen de geneeskunde. Dat is goed nieuws. Aan de andere kant zien we dat steeds meer mensen chronisch ziek worden. De helft van de bevolking heeft een chronische aandoening. Dit wordt vooral veroorzaakt door een verkeerde leefstijl. Gemiddeld krijgt een vrouw op dit moment op haar 41e een eerste chronische aandoening en een man wanneer hij 47 is. We leven langer, maar een steeds groter deel van ons leven met één of meerdere chronische aandoeningen. Hierdoor voelen we ons vaak niet fit en kunnen we niet het leven leiden wat we het liefst zouden willen.

Op het moment dat een cliënt bij mij in de praktijk komt voor fysieke, mentale of emotionele klachten zullen we ook altijd kijken naar alle leefstijlfactoren. Soms kan een verandering op het gebied van voeding, beweging, ontspanning of slaap al een groot verschil maken in hoe je je voelt.

Gezond eten en voldoende beweging zorgen voor meer energie.
Wanneer je elke dag wandelt, heb je minder last van stressklachten en zit je beter in je vel. Meer ontspannen helpt om beter te slapen. Wanneer je beter slaapt heb je meer energie en heb je meer zin om te bewegen. Wanneer je minder stress ervaart, maak je makkelijker gezondere keuzes op het gebied van voeding en beweging. Alle leefstijlfactoren hebben invloed op elkaar.

Ik kan je helpen om jouw leefstijlgedrag duurzaam te veranderen en hiermee jouw herstel te bevorderen.

Wil jij je weer helemaal vrij voelen?

Wil jij je weer helemaal vrij voelen?